*

Kaikki blogit puheenaiheesta Työnantajat

Olisiko Sipilällä taas Sisilian yllätyksen paikka?

Voin kerrankin periaatteessa yhtyä pääministeri Juha Sipilän sanoihin näin vasemmistoliittolaisena. Erittäin harvinaista herkkua. 

Sipilä kertoi siis tänään MTV3:sen Huomenta Suomessa, että palkkojen nollakorotukset olisivat kohtuuton juttu. Tässä yhteydessä olisi luonnollisesti mahdollista lähteä koiranleukailemaan sillä, että pääministeri haluaisi maahan uuden palkkojen leikkauskierroksen, kikyn potenssiin kaksi. Tosin en jaksa uskoa siihen, että Sipiläkään tätä tarkoitti, vaikka toisaalta se sopisi hallituksen tuloeroja tietoisesti kasvattaviin linjauksiin.

Yrittäjät - palkitkaa esimerkillisiä työnantajia näkyvyydellä!

Viidakkorumpu pärisee myös Oulussa!

Olen kuullut edelleen jonkin verran juttuja työelämästä, vaikka en ole ollut aktiivisesti mukana työelämässä sitten vuoden 2002, jos reilun kuukauden mittaista tosin keskeytynyttä työkokeiluani vuonna 2008 ei lasketa mukaan. Nähdäkseni riskiryhmät työehtosopimuksia laiminlyövissä yrityksistä ovat pienet alihankitafirmat, joissa sopimuskäytäntöä ei noudateta, koska niitä ei ole ikinä ennenkään noudatettu.

Esimerkki sunnutaivuorolainen Eki!

YT-laki estää yhteistoiminnan

Toimihenkilöiden STTK vaatii yhteistoimintalakiin suurremonttia – järjestön mukaan laista on tullut pelkkä irtisanomislaki (HS 14.2.2017): 

"STTK PERUSTELEE esitystään sillä, että työnantajalle nykylaki on hallinnollisesti raskas ja vaikeaselkoinen. Se esimerkiksi painottaa muotoseikkoja ja määräaikoja eikä kannusta eikä velvoita aitoon yhteistoimintaan."

"Miksi elinkeinoelämä ei tule vastaan?"

Koska vaatimus elinkeinoelämän vastaantulemisesta tarkoittaa käytännössä työnantajien ja yrittäjien vastaantulemista.

 

Koska työnantajat ja yrittäjät ovat jo useamman vuosikymmenen ajan joutuneet oman selviämisen rajoilla ottamaan lukuisia askelia vastaan, ja kipuraja on ollut jo hyvän tovin ylitettynä.

 

Markkinataloudesta komentotalouteen?

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) perusporvarihallituksen niin sanotun kilpailukykypaketin esitykset edustavat onnetonta yritystä harjoittaa esiteollisen ajan komentotaloutta maailmassa, jossa markkinatalous ja demokratia aika päiviä sitten ovat jättäneet sellaisen taakseen.

Hallitus ei paranna Suomen vaan työnantajien taloutta

 

Hallituksen esitykset toimista kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi tulivat yllätyksenä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ennätti yhteiskuntasopimuksen kaaduttua jo ilmoittamaan, ettei hallitus olisikaan toteuttamassa toimia, joilla se työmarkkinajärjestöjä uhkasi siinä tapauksessa, ettei sopimusta syntyisi.

Verohelvetti nimeltä Suomi

Oikeus- ja työllisyysministeri Jari Lindström avasi keskustelun työnantajien kelamaksun palauttamisesta. Pääministeri Sipilä taas palautti Lindströmin takaisin ruotuun, tällä kertaa kuitenkin tekstiviestillä. Itse olen samaa mieltä Jari Lindsromin kanssa, se pitää palauttaa ja nopeasti. Työnantajien kelamaksu poistettiin vuonna 2009 vuoden vaihteessa. Peruste oli helpottaa työnantajien työllistämistä. Sen jälkeen on työttömyysluvut pahentuneet joka vuosi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä