*

Kaikki blogit puheenaiheesta Tarton rauha 1920

- Talvisota ei ollut erillissota eikä sitä aloitettu ajopuuna!

Revanssihenki oli ollut niin konkreettista, että järjestettiin jopa nykytyyliset 'etkot' 26.-28.11.1939. Hyökkäyssotayhteistyötä Saksan kanssa oli ollut käytännössä jo syyskuussa 1939 eli runsaat kaksi kuukautta ennen talvisotaa. Talvisota näyttääkin nykytiedon mukaan olleen kiinteä osa laajempaa kv. rajojensiirto-operaatiota ja eurooppalaista panfasistista salaliittoa. 

Talvisota-etkot esittää: 1. Mainila mielessäin, 2. Petsamossa jyrää...

Leninin ja Stalinin johtaman itänaapurin hävittyä 1918 aloittamansa Suomen vapaussodan se haki  pitkään revanssia ja iski lopulta 1939. Tällä kertaa sillä oli Suur-Neuvostosuomen teossa* suomalaispunikkien lisäksi tukenaan Suur-Saksan nerokkaan valtakunnanjohtajan Adolf Hitlerin luja liittolaisuus ja tuoreena koeteltu kokemus sotilasyhteistyöstä Puolaa puolitettaessa ja kahtiamiehitettäessä yhteisine voitonpäivänparaateineen 22.9.1939. 

Itsenäisyyspäivän Suomi100-juhlaraha 'teloituskolikon' suunnittelijan käsialaa

Itsenäisyyspäivän kunniaksi lyödään Suomi100-juhlaraha, joka on ns. teloituskolikon suunnittelijan käsialaa. Sen arvopuolella on kuva Kluuvikadun päässä sijainneesta Heimolan talosta, joka toimi eduskuntatalona vuosina 1911–1931. - verkkouutiset.fi/itsenaisyyspaivan-kunniaksi-lyodaan-juhlaraha/

Suomi100 -juhlarahaan alkuperäisen itsenäisen Suomineidon rajat?

"Näita itsenäisen Suomineidon luomurajoja tuntematon sotilas ja muut veteraanimme puolustivat suuressa isänmaallisessa puolustussodassamme 1939-44", kommentoi täydentävän Suomi100-juhlakolikkoluonnoksen suunnitellut ja vastikään julkistanut kansalaistoimikunta. Se perustelee Tarton rauhan 1920 rajojen näkymistä juhlarahassa historianäkökohtien muistamisen ja esilläpidon tarpeella.

Suomen rajavirhe oikaistava, vaatii Venäjän omatunto Anna Politkovskajan jälkeen

Itänaapurissa toimii omatunto vielä Putinin syntymäpäivänä 7.10.2006  kuolleen lahjakkaan Anna Politkovskajan jälkeenkin! "Venäjän pitäisi pyytää anteeksi Suomelta ja palauttaa maat, jotka on viety", sanoo ohjaaja Varvara Faer. - Mikä ettei myös Venäjä voisi kehittyä muun ihmiskunnan tasolle oikeus- ja sivistysvaltiona? 

Norjan rajansiirtolahja (Suomi100v) päätettävänä! Entäs Venäjän?


NRK: Ehdotus Haltin korkeimman huipun lahjoittamisesta Suomelle on edennyt Norjan pääministerin pöydälle. Kaivuonon kunta esitti keväällä, että Haltitunturin huippu voitaisiin lahjoittaa Suomelle itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi. - Asiaan liittyy joitain muodollisia haasteita ja en vielä päättänyt omaa kantaani asiaan. Mutta me olemme miettimässä asiaa, sanoo Norjan pääministeri Erna Solberg. - http://yle.fi/uutiset/nrk_haltin_lahjoittaminen_suomelle_norjan_paaminis...

KILPAILU: arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus - hyvät palkinnot!

KAIKKI MUKAAN kilpailuun! - Tutki linkin takana olevia harvinaisen korkearesoluutioisia karttoja eri vuosikymmeniltä ja tee oma arviosi lähimpien venäläisjoukkojen todennäköisistä  nykysijainneista!  Kartoissa on nähtävissä tarkkoja maastomuotoja ja kaikki itärajantakaisetkin pitäjänimet suomenkielisissä muodoissaan ennen neuvostomiehittäjien tekemiä nimenpäivityksiä (vrt. Koivisto/Primorsk)!

- Putin, pyydä anteeksi ja palauta Karjala 100-vuotiaalle Suomineidolle!

Valtiotason vieras on aina protokollan mukaan 'korkea', vaikka olisi miten matalaotsainenkin. Eihän siinä mitään. On meillä vieraillut matalaotsaisia tyranneja aiemminkin. Hirveimmästä kolmikosta vain Hitler kävi valtionjohtajana, Stalin ja Lenin laittoman maahantulijan statuksella joitain kertoja ennen valtaanpääsyään. Vihamielisin virassaollut roistovaltiota edustanut vieras oli ehkä Zhdanov, vai kävikö Molotov? Onneksi Otto Wille Kuusinen ei päässyt tänne valtiollisessa hallitusvastuuasemassaan Viipurin läänin Terijokea pidemmälle. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä