Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutospolitiikka

Mitä perinnöksi lapsillemme?

Somero on lähes kaikkea sitä, mitä lapset ja nuoret kaupungilta tarvitsevat. Meillä on ensiluokkaista varhaiskasvatusta ja perusopetusta sekä meiltä löytyy myös kansallisesti kilpailukykyinen lukio. Somerolla voi myös harrastaa miltein mitä tahansa. Kaikki on siis hyvällä tolalla turvallisesta elinympäristöstä lähtien. Mutta entä huomenna? Entä seuraavan sukupolven lapset? Mitä meillä on heille tarjota?

Metsä sitoo hiiltä

EU-parlamentin ympäristövaliokunnan päätös Suomen metsien hiilitasetta koskien on herättänyt varsin tyypillistä parran pärinää Suomessa. Kuvaan kuuluu, ettei päätöksen taustalla olevaa ajatusta edes haluta tuoda julki. Päinvastoin, tilaisuutta käytetään hyväksi perinteiseen, läpi historian tuttuun tapaan: Yhteisen vihollisen uhka pitää omat joukot yhtenäisinä.

Ilmastotiede politiikan pakko-otteessa?

YK:n, EU:n ja Suomenkin poliitikot uskovat, että viimeaikainen ilmaston lämpeneminen johtuu kasvihuonekaasuna toimivan hiilidioksidin pitoisuuden noususta ilmakehässä. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden viimeaikaisen nousun taas uskotaan aiheutuneen ihmisperäisten, lähinnä fossiilisista polttoaineista peräisin olevien hiilidioksidipäästöjen kasvusta. Tämä käsistys perustuu ilmastomallilaskelmiin, joille todellisuudesta ei kuitenkaan asianmukaista näyttöä ole olemassa. Perusteena pidetään lähinnä poliittista konsensusta.


 

Prof. Roger Pielke Jr:n tapaus– korruptoitunutta ilmastonmuutospolitiikkaa

Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä