Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 38 min 56 s sitten

Turvapaikkatutkimus ”kylmäävää luettavaa” ja ”vakava viesti” – Li Andersson ja Touko Aalto vaativat välitöntä muutosta linjaan

3 tuntia 45 min ago

Oppositiossa ollaan kuohuksissaan tänään julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan Suomen turvapaikkalinja on kiristynyt merkittävästi. Ainakin puoluejohtajat Touko Aalto (vihr.) ja Li Andersson vaativat hallitukselta nyt välittömiä toimia.

Donald Trumpin uhkaus ei taidakaan osua: EU välttämässä teräs- ja alumiinitullit

4 tuntia 17 min ago

Yhdysvaltain kauppapoliittinen edustaja on vahvistanut EU:n välttävän teräs- ja alumiinitullit. Jo aiemmin tänään EU-virkamiehet uskoivat, että euroalueen maat välttyvät USA:n perjantaina voimaan astuvilta rankaisutulleilta.

Myös ainakin Argentiina, Australia, Brasilia ja Etelä-Korea ovat välttymässä tulleilta, kertovat uutistoimistot. Meksiko ja Kanada vapautettiin uhasta jo aiemmin.

Varoituksia susista eduskunnassa – Ministeri: Pakkotilanteessa saa ampua

4 tuntia 53 min ago

Yltyvät varoitukset Suomen susitilanteesta nousivat esille tänään eduskunnan kyselytunnilla. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) huomautti, että pakkotilanteessa eläimen saa ampua.

Laaja rintama kansanedustajia on alkanut vaatia hallitusta puuttumaan Suomen susitilanteeseen ja asia on nostettu toistuvasti esiin eduskunnassa talven aikana. Susista on tehty ainakin kolme kirjallista kysymystä ja toimenpidealoite, jolla on allekirjoittajia niin hallituksesta kuin oppositiosta.

Formulakausi alkaa – Tässä asetelmat

6 tuntia 3 min ago

Formula ykkösten kausi 2018 alkaa tulevana viikonloppuna Australian Melbournessa. Mukana on edellisvuoden tapaan kymmenen tiimiä ja 20 kuljettajaa.

Kisoja ajetaan tänä vuonna 21 eli kaksi enemmän kuin viime vuonna. Saksan ja Ranskan osakilpailut palaavat kalenteriin.

Mercedes on dominoinut sarjaa 2014-17, joskin viime vuonna Ferrari ja Sebastian Vettel laittoivat Mercedes-tähden Lewis Hamiltonin välillä koville. Hamilton ja Vettel ovat kauden suurimmat mestarisuosikit.

Seuraavassa katsaus alkavan kauden asetelmiin:

Mercedes:

Viedäänkö Paavo Väyryseltä titteli? Aloitteita vyöryi – Keskusta alkaa kypsyä

7 tuntia 43 min ago

Keskustan puoluekokoukselle on jätetty useita aloitteita, joissa puoluetta vaaditaan riistämään kunniapuheenjohtajuus europarlamentaarikko Paavo Väyryseltä. Lisäksi on aloitteita, joissa ehdotetaan puolueen jäsenehtojen selkiyttämistä.

Väyrynen on ajautunut ilmiriitaan entisen viiteryhmänsä kanssa ja perustanut oman Kansalaispuolueen, jonka kanssa niin ikään leimahti alkuvuodesta. Väyrynen on hämmentänyt niin keskustaa kuin Kansalaispuoluetta ilmoittautumalla keskustan puheenjohtajakisaan.

Entinen Supo-pomo Ilkka Salmi sisäministeriön johtoon

8 tuntia 26 min ago

Valtioneuvosto on nimittänyt Suojelupoliisin entisen päällikön, varatuomari Ilkka Salmen sisäministeriön kansliapäälliköksi. 

Salmi on toiminut Euroopan komissiossa turvallisuusjohtajana, Euroopan unionin tiedustelu- ja tilannekeskuksen johtajana sekä Suojelupoliisin päällikkönä. Tiedotteen mukaan hänellä on "vahva kansallinen ja kansainvälinen kokemus turvallisuusasioista ja turvallisuuspolitiikasta".

Ilkka Salmi aloittaa tehtävässä 1.7.2018, mihin asti vt. kansliapäällikkönä toimii pelastusylijohtaja Esko Koskinen.

Rangaistus koveni: Talvivaaran Pekka Perä tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

9 tuntia 23 min ago

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut kaivosyhtiö Talvivaaran perustajan Pekka Perän puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ympäristön törkeästä turmelemisesta.

Rovaniemen hovioikeus antoi torstaina tuomion syyskuussa 2014 vireille tulleessa Talvivaaran ympäristörikosjutussa. Rangaistus koventui verrattuna käräjäoikeuden ratkaisuun.

Leijonat saamassa kovia vahvistuksia MM-kisoihin

10 tuntia 11 min ago

NHL:n runkosarja päättyy huhtikuun alussa. Suomessa tietysti kiinnostaa, ketkä pelaajat olisivat Leijonien käytössä toukokuussa Tanskassa pelattavassa MM-turnauksessa.

Suomen joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ja General Manager Jere Lehtinen eivät tässä vaiheessa kevättä voi tilannetta tietenkään kommentoida. NHL-vahvistuksista kerrotaan sitten, kun NHL-seuralta heltiää pelilupa eli vasta runkosarjan päätyttyä.

MM-kisamatkoista käydään koko ajan kuitenkin keskusteluja ja tietoa tihkuu ulkopuolellekin.

Kuluttajaliitto vaatii järeitä lääkkeitä: ”Pikavippien mainonta kiellettävä!”

10 tuntia 43 min ago

Kuluttajaliitto vaatii pikavippien mainonnan kieltämistä ylivelkaantumisen välttämiseksi. Liitto kommentoi tiedotteessa professori Juho Saaren eriarvoisuustyöryhmän raporttia, joka julkaistiin eilen keskiviikkona.

Eduskunta löi lukkoon: ”Lähes käsittämätön” laki meni läpi

12 tuntia 25 min ago

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona niin sanottuun liikennekaareen liittyvän lakiesityksen, jota yleisesti pidetään niin vaikeaselkoisena, että ainakin tavallisen kansalaisen on sitä mahdoton ymmärtää. Eduskunnan keskustelussa lain puutteellisuuden myönsivät myös hallituksen kansanedustajat.

Kela: Näin Sipilän työryhmän jättiuudistus vaikuttaisi Kelan asiakkaisiin – yksi hakemus riittäisi

13 tuntia 58 min ago

Sosiaalietuuksia maksava Kela tukee pääministeri Juha Sipilän (kesk.) asettaman työryhmän ehdotusta sosiaalitukien yhdistämisestä. Kelalla oli useampi edustaja professori Juho Saaren johtamassa työryhmässä ja se ilmoittaa olevansa valmis suuren uudistuksen valmisteluun.

Trump virittelee ilkeää tullitemppua EU:lle? Ministeri: ”Jännittyneenä odotamme twiittiä”

14 tuntia 51 min ago

Tuore ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) vannoi panevansa myyntihampaat suuhun. Kauppaa syntyi heti ensimmäisellä vienninedistämismatkalla Afrikkaan, mutta nyt yllä leijuu kauppasodan uhka.

HIFK:lle ryöstö Jyväskylässä – Tapparan ja KalPan peli päättyi painiskeluun

21.3.2018 22:44

Jääkiekon Liigan puolivälieräsarjoja aloitettiin keskiviikkona Tampereella ja Jyväskylässä. Tampereella Tappara otti niukan 3-2 -voiton KalPasta. Jyväskylässä JYP sai puolestaan taipua HIFK:lle 1-2.

JYP ampui Kevin Lankisen vartioimaa HIFK:n maalia kohti 36 kertaa, mutta onnistui maalinteossa vain kerran. HIFK:n voittomaalin teki Erik Thorell nelisen minuuttia ennen loppua.

Harvinaista tautia sairastaville lapsille ehkä sittenkin lääkkeet Suomelta – jos 500 000 €:n hinta laskee

21.3.2018 20:26

Osa harvinaista SMA-tautia sairastavista suomalaisista saattaa sittenkin saada lääkehoitoa sairauteensa. Julkisen terveydenhuollon palveluvalikoimasta linjaavan Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston (Palko) ehtona on kuitenkin se, että lääkkeen hintaa saadaan laskettua neuvotteluissa.

Työttömälle ehdotetaan 697 €/kk: Kaikki tuet yhteen perusturvalakiin?

21.3.2018 19:39

Sosiaaliturvan uudistuksesta on todennäköisesti tulossa ensi vaalikauden keskeisimpiä isoja uudistuksia. Professori Juho Saaren eriarvoisuustyöryhmä ehdottaa uutta kokoavaa perusturvalakia.

Työryhmä ehdottaa, että perusturvan minimitason etuudet eli toimeentulotuki, työttömän peruspäiväraha, työmarkkinatuki, sairauspäiväraha, vanhempainpäiväraha ja asumistuki yhdistetään yhdeksi perusturvalaiksi vaiheittain ja tarkastellaan lisäksi asumistukijärjestelmän tarkoituksenmukaisuutta.

Juha Sipilä: Yli 600 000 suomalaiselle valmistellaan erityistoimenpiteitä

21.3.2018 18:18

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus valmistelee kehysriiheen toimenpiteitä, jotka on suunnattu yli 600 000 suomalaisen muodostamalle erityisryhmälle.

Tältä ryhmältä puuttuu toisen asteen tutkinto ja sen työllisyysaste on vain 43 prosenttia.

Sipilä kertoo toimenpiteistä kirjoituksessaan, joka käsittelee professori Juho Saaren eriarvoisuustyöryhmän tuoretta raporttia.

Maksuton varhaiskasvatus 5-vuotiaille? Hintalappu 90 milj. € – Opetusministeri: Kokoomukselle sopii

21.3.2018 17:36

Opetusministeri, kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasosen mukaan kokoomus on valmis etenemään eriarvoisuustyöryhmän ehdotuksissa, jotka koskevat varhaiskasvatusta ja perhevapaauudistusta.

Professori Juho Saaren johtaman eriarvoisuusryhmän raportti on juuri julkaistu.

Odotettu raportti julki: Näin kaikki saadaan Suomessa pärjäämään – lue 22 ehdotusta

21.3.2018 17:18

Eriarvoisuutta käsitellyt professori Juho Saaren työryhmä on saanut työnsä valmiiksi ja ehdottaa 22 toimenpidettä, jotka voit lukea jutun lopusta. Työryhmä etsi keinoja, joilla luodaan edellytykset kaikkien Suomessa asuvien pärjäämiselle.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) asetti työryhmän reilu vuosi sitten. Työryhmä on ryhmitellyt ehdotuksensa neljään kokonaisuuteen: turvaavat, palauttavat, tehostavat ja pelastavat toimenpiteet.

”Murskaava vastaus hallitukselle” – Kaupunkikapinallinen Jan Vapaavuori kokosi 28 tutkijan arviot

21.3.2018 16:28

Suomessa tarvitaan kaupunkien erityispiirteet huomioon ottavaa kaupunkipolitiikkaa, katsotaan Helsingin kaupungin julkaisemassa pamfletissa, johon on ottanut osaa yhteensä 28 kaupunkitutkijaa.

Perutaanko nyt 400 euron sähköpyörätuki? Kokoomuksesta täystyrmäys

21.3.2018 15:48

Hallitus saattaa olla perääntymässä sähköpyörille kaavaillusta 400 euron hankintatuesta, vihjaa kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra. Kopra toimii myös eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajana.

–Tietojeni mukaan maan hallitus ei yhdy ajatukseen eikä esitystä sähköpyörien hankintatuesta olla tekemässä, kirjoittaa Kopra blogissaan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat